Fotografia este o artă și o tehnologie care a evoluat rapid in ultimele două secole. De la apariția primei fotografii, realizată de Joseph Nicephore Niepce în 1826, până la zilele noastre, fotografia a avut un drum impresionant.

Începutul (1826-1839): Prima fotografie a fost realizat de Joseph Nicephore Niepce, un inventator francez, folosind procesul heliografic. Acest proces implica fixarea unei imagini pe o placă de lemn sau sticlă prin expunere la soare sau lumină artificială.

Dezvoltarea tehnicii (1839-1870): Dupa realizarea primei fotografii, s-au dezvoltat noi procese si tehnologii de fotografie, cum ar fi daguerreotipia sau calotipia, care au fost folosite pentru a realiza imagini cu mai bună calitate.

Fotografia color (1870-1920): In anul 1861, James Clerk Maxwell a descoperit principiile fotografiei în culori. Acesta a fost un punct important pentru dezvoltarea fotografiei, iar prima imagine color înregistrată a fost realizată de Louis Aggassauker in 1861.

Perioada interbelică (1920-1939): In anul 1925, Leica a introdus primul aparat de fotografie portabil si compact, iar in anii 30, au fost create primele lentile cu obiectiv grandangular.

Fotografia modernă (1940-prezent): In anii 60, au apărut aparatele de fotografie automatice si video, iar in anii 80 au fost create primele lentile digitale. În continuare, fotografia a evoluat rapid, cu noi tehnologii și procese care au schimbat moda de a face imagini si video. Astăzi, fotografia este unul din cele mai populare hobby-uri si profesii, iar aparatele de fotografie integreaza tehnologii din ce in ce mai avansate.

<<  >>