Proiectul "Sugagul în obiectiv" s-a dorit a fi "o incursiune fotografică și video-documentaristică în istoria, geografia și realitățile sociale ale Văii Frumoasei, realizată de locuitori din comuna Șugag pentru comunitatea locală și pentru publicul virtual".

În cadrul proiectului s-au realizat:

  • Un curs de inițiere în arta și tehnica fotografică și videografică pentru locuitorii comunei Șugag. Sub îndrumarea unei echipe de profesioniști, participanții au căpătat cunoștințe teoretice și aptitudini practice esențiale pentru realizarea de fotografii reușite și clipuri video de prezentare, educaționale sau de evenimente, cu ajutorul telefonului mobil.
  • Dotarea Căminului cultural cu un set de echipamente și accesorii esențiale pentru producția foto și video, precum și pentru scanarea, digitizarea și stocarea fotografiilor vechi aparținând locuitorilor comunei, în scopul creării și dezvoltării unei arhive de memorie culturală.
  • Un film documentar privind istoria, geografia și realitățile sociale ale Șugagului.
  • Un website de prezentare a proiectului și o cronică video a proiectului în desfășurarea sa (the making of).
  • Un eveniment pentru comunitatea locală, constând într-o expoziție de fotografii și o proiecție de film.

Proiectul a fost derulat de Asociația Interact Projects, finanțat de Uniunea Europeană prin prin Planul Național de Redresare și Reziliență Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1, axa de investiție „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural” și cofinanțat de Primăria Șugag. 

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. 
https://mfe.gov.ro/pnrr/
http://www.facebook.com/PNRROficial/