Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti pentru o sesiune de fotografie:

Discutați conceptul și viziunea cu clientul: înainte de sesiune, discutați conceptul și viziunea cu clientul pentru a vă asigura că toată lumea este pe aceeași pagină. Acest lucru va ajuta la ghidarea deciziilor privind fotografierea și iluminarea.

Planificați ținutele din timp: Ajutați-vă clientul să aleagă ținute care sunt potrivite pentru tema ședinței foto și care i se potrivesc. Încurajați-i să aducă mai multe opțiuni la sesiune, doar în cazul în care doresc să se schimbe în altceva în timpul sedintei foto

Discutați opțiunile de locație: dacă filmați într-o locație externă, discutați despre locațiile potențiale cu clientul dvs. în prealabil pentru a vă asigura că are o idee clară la ce să se aștepte. Asigurați-vă că luați în considerare factori precum iluminarea, fundalul și accesibilitatea atunci când alegeți o locație.

Planificați orice elemente de recuzită sau elemente care vor fi folosite în timpul ședinței: Dacă intenționați să utilizați elemente de recuzită sau elemente în timpul ședinței foto, asigurați-vă că le discutați cu clientul în prealabil. Aceasta ar putea include orice, de la flori la baloane la costume.

Discutați despre păr și machiaj: Dacă angajați un stilist profesionist pentru sesiune, discutați despre serviciile acestuia cu clientul dumneavoastră în avans. Asigurați-vă că știu la ce să se aștepte și că au materialele sau instrumentele necesare.

Planificați pentru orice efecte speciale: Dacă intenționați să utilizați orice efecte speciale în timpul ședinței foto, cum ar fi bombe de fum sau confetti, asigurați-vă că le discutați cu clientul în prealabil. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că toată lumea este pe aceeași pagină și că produsul final corespunde așteptărilor lor.

Pregatiti-va pentru orice situații neașteptate: Indiferent cât de bine ați planifica, lucrurile pot merge prost uneori. Asigurați-vă că aveți un plan de rezervă în caz de vreme rea sau alte circumstanțe neprevăzute. Aceasta ar putea include disponibilitatea unor locații interioare sau posibilitatea de a reprograma dacă este necesar.

Distreaza-te! Cel mai important lucru este să vă asigurați că toată lumea se distrează în timpul ședinței foto. Încurajați-vă clientul să se relaxeze și să se distreze, deoarece acest lucru va ajuta la crearea unui produs final mai natural și mai autentic.

<<  >>